Tuli lyhyt tauko kirjoitteluun, kun kokeilin uuden lääkärin uutta lääkitystä noihin selkäkipuihin enkä jaksanut naputtaa tekstiä. Koktailista löytyy nyt pitkävaikutteista särkylääkettä, lihasrelaksanttia ja vanhaa masennuslääkettä.Tuo viimeinen tosin nostamasn kipukynnystä iltaisin, jotta saisin nukuttua.

Särkylääke osoittautui alussa hyväksi. Muutaman päivän käytön jälkeen tosin saa arpoa toimiiko tuo suuhun nappaamisen jälkeen vai ei. Lihasrelaksantilla taas sai heittää vesilintua, sillä se sai aikaan valtavat vatsakivut. Ikinä ei uutta lääkettä kokeillessa tiedä sopiiko se itselle vai ei.

Tuo masennuslääke aluksi ainakin toimi hyvin. Kolmantena iltana ei selkää särkenyt ollenkaan nukkumaan mennessä!

Sitten eilen vaihdoin asentoa sohvalla istuessani ja "räks" sanoi selkä. Sähköisku rankaa pitkin niskaan, päänsärkyä ja kummankin jalan jomotusta kaupan päälle. Tänä iltana olikin selkä sitten kipeä pillereistä huolimatta.

Sain tänään postissa fysiatriselta pyytämäni lausunnon kevään 2013 magneettikuvauksesta. Olin jo unohtanut, että epämääräisen selkäkivun sijaan otsaan lyötiin silloin leima: M51.1 nikamavälilevysairaus ja hermojuurioireisto.

Mitä olen muilta kroonikoilta kuullut, ovat diagnoosit todella tärkeitä etenkin jos joutuu Kelan sun muiden kanssa tappelemaan ja onhan tuo nyt vähän uskottavampi syy kuin joidenkin työterveyslääkärien valitsema epämääräinen selkäkipu.

Nyt odottelen uutta fysiatrin aikaani ja yritän saada nukuttua. Siinä nukkumisesa on ollut ongelmia ja pidemmänkin unen jälkeen sitä tuntee itsensä ihan väsyneeksi.

Nyt hyvää yötä.